Opleiding lesgever 'Dansen met je peuter' - As

Datum

27 apr 2024 (09:00 - 16:00)

Locatie

As (3665)

Prijs

€ 55,00
Peuters vinden het plezierig om samen te dansen en te bewegen op muziek! Vanaf 2023 bieden Gezinssport Vlaanderen en de Gezinsbond aan lokale afdelingen en sportclubs een nieuwe workshop aan ‘Dansen met je peuter’. Tijdens deze workshop leren de deelnemers (volwassenen en kinderen samen) een aantal peuterdansen die zij thuis samen met hun peuter kunnen verderzetten.

Wij zoeken lesgevers die deze workshop lokaal willen begeleiden.
Op zaterdag 27 april organiseren wij een opleidingsdag voor kandidaat-lesgevers 'Dansen met je peuter'. Deelname hieraan is verplicht om als lesgever ingeschakeld te worden.


Profiel

  • Je bent minimum 18 jaar.
  • Je hebt een passie voor dansen en bewegen en wilt deze passie graag delen met ouders, grootouders en peuters.
  • Je bent bereid om de workshop te begeleiden in een afdeling of sportclub in jouw buurt.


Inhoud opleidingsdag

Tijdens deze opleiding krijg je inzicht in de ontwikkeling van peuters en wordt de link gelegd naar het dansen met peuters. Je krijgt didactische tips over het omgaan met peuters, hun ouders of grootouders en hoe je een dans aanleert en een workshop vormgeeft (theorie: 2u). We overlopen een aantal dansen (opstelling, liedteksten, vormen van uitvoering) en gaan zelf ook aan de slag (praktijk: 4u).


Praktisch

  • 27 april 2024
  • Kerkstraat 6, 3665 As
  • Jullie zijn welkom vanaf 09:00 en we starten stipt om 09:20. Het einde is voorzien om 16:00Docent - Els Verhaegen 

Els zette haar eerste danspasjes toen ze 5 jaar was in de kleuterdansgroep in haar buurt. In 1995 volbracht zij een driejarige opleiding dansdocent bij Danskant en rolde als danslesgever in een peuterdansgroep en later een kinderdansgroep. Momenteel geeft Els dansles aan dames bij de organisatie FERM en danst zelf in een volwassenengroep. Maar ook op het thuisfront blijft Els fervent rond de keukentafel dansen met de kleine kinderen in huis.

Inbegrepen

  • Dagopleiding 'Dansen met je peuter' o.l.v. ervaren Danskant-docente Els Verhaegen
  • Syllabus, incl. muziek en didactisch materiaal
  • Broodjeslunch inbegrepen

Korting: leden van Gezinsbond of Gezinssport Vlaanderen krijgen een korting van €10 op deze opleiding.

Prijs

€ 55,00

Datum

27 apr 2024 (09:00 - 16:00)

Locatie

As (3665)

Vrije Basisschool As

"Basisschool met kleuterafdeling en lagere school afdeling gelegen in het centrum van As. Een school die haar leerlingen een warm hart toedraagt, waar leerlingen groeikansen krijgen en er ingezet wordt op taalverrijking door o.a. kwartier lezen. Ook is er een sterke samenwerking met derden om creativiteit te stimuleren en onze leerlingen kennis te maten maken met de wereld om hen heen. Twee wijkscholen met kleuterafdeling in een rustige, groene omgeving. Kleine klasgroepen die inzetten op klas doorbrekend werken is hier de kern van de werking. Eigen busvervoer voor en na school. Kinderen worden afgezet bij de naschoolse kinderopvang naar keuze, thuis of elders binnen onze gemeente."

Sfeerfoto's