Opleidingen & bijscholingen

Hier kan je alle opleidingen en bijscholingen terugvinden die door ons en onze partners georganiseerd worden. Ben je op zoek naar een opleiding die er nog niet tussen staat? Geef ons zeker een seintje, we brengen je op de hoogte wanneer deze ingepland wordt. 

Wil je graag een opleiding organiseren binnen je club of organisatie? Dan neem je best contact op met jonas.dillen@gezinsbond.be. 

Kortingen voor leden van Gezinsbond en Gezinssport Vlaanderen

Ben je lid van de Gezinsbond of Gezinssport Vlaanderen, dan mag je op een korting rekenen. 

  • € 10 korting op opleidingen van 1 dag
  • € 40 korting op opleidingen van 4 of meer dagen
Geen resultaten gevonden
club-api visual

Opleiding club-API

Weten jullie leden bij wie ze terecht kunnen wanneer er zich een probleem voor doet?

Een 'Aanspreekpunt Integriteit' (API) is enorm belangrijk om een veilig sportklimaat te creëren. Deze persoon helpt bij het voorkomen (en opvangen) van grensoverschrijdend gedrag zoals o.a. pesten, discriminatie of seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wat helaas nog vaker voorkomt dan we zouden willen.

Wil jij leren hoe je gedrag beter kan inschatten? Hoe je een moeilijk gesprek aangaat? En welke stappen je moet nemen bij verschillende vormen van grensoverschrijdend gedrag?

Schrijf je dan snel in en help jouw club om een warme omgeving voor iedereen te zijn!

 

Praktische info:

Tijdens het eerste deel van deze opleiding leert de club-API situaties in te schatten en te beoordelen aan de hand van het vlaggensysteem. Het tweede deel van de opleiding focust zich op de profilering van de club-API en hoe hij/zij hiermee aan de slag kan in de club. Om het atteste 'Aanspreekpunt integriteit' te behalen volg je beide sessies van 20 maart (sport met grenzen) en 27 maart (aan de slag met club API). 

Beide sessies gaan online door van 19u-22u.

Kostprijs:  Leden van Fros, Gezinssport Vlaanderen of Sporta Team betalen €10/sessie of €20 voor de totale opleiding. Niet-leden betalen €20/sessie of €40 voor de totale opleiding.

Externe opleidingen

Vlaamse Trainersschool

De Vlaamse Trainersschool (VTS) organiseert jaarlijks verschillende sporttakgerichte, begeleidings- en beroepsgerichte opleidingen en bijscholingen. In de opleidingen leer je kennis en vaardigheden op een creatieve en betekenisvolle manier over te brengen op een groep of een individu.

Inschrijven via VTS (Opleidingen en bijscholingen)

Centrum voor Ethiek in de sport (ICES)

Het Centrum voor Ethiek in de Sport organiseert jaarlijks verschillende opleidingen en bijscholingen over integriteit, diversiteit, fair play en grensoverschrijdend gedrag.
Op de website van ICES vind je meer informatie en de mogelijkheid om in te schrijven.

Vlaamse Sportfederatie

De Vlaamse Sportfederatie biedt bijscholingen aan voor sportclubbestuurders. Bovendien stellen ze hun kennisbank met verschillende brochures, modeldocumenten en tools ter beschikking. Dit helpt sportclubbestuurders bij de administratie en het bestuur van hun sportclub.