Opleiding lesgever 'Dansen met je peuter' - Messelbroek

Datum

25 nov 2023 (09:00 - 16:00)

Locatie

Scherpenheuvel-Zichem (3271)

Prijs

€ 55,00
Peuters vinden het plezierig om samen te dansen en te bewegen op muziek! Vanaf 2023 bieden Gezinssport Vlaanderen en de Gezinsbond aan lokale afdelingen en sportclubs een nieuwe workshop aan ‘Dansen met je peuter’. Tijdens deze workshop leren de deelnemers (volwassenen en kinderen samen) een aantal peuterdansen die zij thuis samen met hun peuter kunnen verderzetten.

Wij zoeken lesgevers die deze workshop lokaal willen begeleiden.
Op zaterdag 25 november organiseren wij een opleidingsdag voor kandidaat-lesgevers 'Dansen met je peuter'. Deelname hieraan is verplicht om als lesgever ingeschakeld te worden.

Profiel

  • Je bent minimum 18 jaar
  • Je bent student of je bent afgestuurd in een pedagogische richting (orthopedagogie, pedagogie, …), Sport & Bewegen, animator in het jeugdwerk, Onderwijs (kleuterleerkracht, …).
  • Je hebt een passie voor dansen en bewegen en wilt deze passie graag delen met ouders, grootouders en peuters.
  • Je bent bereid om de workshop te begeleiden in een afdeling of sportclub in jouw buurt (bij voorkeur binnen een straal van ca. 50km).

Inhoud opleidingsdag

Tijdens deze opleiding krijg je inzicht in de ontwikkeling van peuters en wordt de link gelegd naar het dansen met peuters. Je krijgt didactische tips over het omgaan met peuters, hun ouders of grootouders en hoe je een dans aanleert en een workshop vormgeeft (theorie: 2u). We overlopen een aantal dansen (opstelling, liedteksten, vormen van uitvoering) en gaan zelf ook aan de slag (praktijk: 4u).

Praktisch

  • 25 november 2023
  • Jullie zijn welkom vanaf 09:00 en we starten stipt om 09:30. Het einde is voorzien om 16:00
  • Lobbensestraat 93B, 3271 Scherpenheuvel-Zichem

Docent - Els Verhaegen 

Els zette haar eerste danspasjes toen ze 5 jaar was in de kleuterdansgroep in haar buurt. In 1995 volbracht zij een driejarige opleiding dansdocent bij Danskant en rolde als danslesgever in een peuterdansgroep en later een kinderdansgroep. Momenteel geeft Els dansles aan dames bij de organisatie FERM en danst zelf in een volwassenengroep. Maar ook op het thuisfront blijft Els fervent rond de keukentafel dansen met de kleine kinderen in huis.Inbegrepen

  • Dagopleiding 'Dansen met je peuter' o.l.v. ervaren Danskant-docente Els Verhaegen
  • Syllabus, incl. muziek en didactisch materiaal
  • Broodjeslunch

Korting: leden van Gezinsbond of Gezinssport Vlaanderen krijgen een korting van €10 op deze opleiding.

Prijs

€ 55,00

Datum

25 nov 2023 (09:00 - 16:00)

Locatie

Scherpenheuvel-Zichem (3271)